onsdag 28 september 2011

Bullar

Kanel- och vaniljbullar.

150 g margarin
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl socker
15 dl mjöl (ca)
1 msk kardemumma

Fyllning:
150 g rumsvarmt smör
1 dl socker
2 msk kanel
2 msk vaniljsocker
(vid vaniljfyllning: byt ut kanel med vaniljsocker)

- smält margarinet i en kastrull. Häll i mjölken. Det ska bli ljummet, prova med fingret. 
- Blanda mjöl socker, jäst och kardemumma. Lägg i smör- och mjölkblandningen. 
- Blanda och låt jäsa i 40 min. 
- Dela degen i 4 delar. 
- Kavla ut delen smeta ut fyllningen. Rulla ihop och dela till bullar. 
- Lägg på en plåt med bakplåtspapper, lägg över en duk och låt jäsa ytterligare 30 min. 
- In i ugnen, 200 grader, ca 10 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar