Receptet är taget från systrarnasbakblogg.blogspot.com
200 gram smör
3 dl strösocker
2 st ägg
1 dl kakao
2 dl vetemjöl
4 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Till topping:
2 dl grädde
2 dl socker
2 msk ljus sirap
100 gram mörk blockchoklad
100 gram smör
- Smält smöret i en kastrull och ta av från värmen.
3 dl strösocker
2 st ägg
1 dl kakao
2 dl vetemjöl
4 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Till topping:
2 dl grädde
2 dl socker
2 msk ljus sirap
100 gram mörk blockchoklad
100 gram smör
- Smält smöret i en kastrull och ta av från värmen.
- Rör ned socker och ägg, därefter dem torra ingredienserna.
- Bred ut smeten i en liten långpanna ca 20x35 cm.
- Bred ut smeten i en liten långpanna ca 20x35 cm.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 15-20 min.
- Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull. Koka 10-15 min under omrörning till 118-120 grader.
- Ta från värmen och rör ned smöret klickvis.
- Vänd kakan upp och ner på ett smör- eller bakplåtspapper.
- Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull. Koka 10-15 min under omrörning till 118-120 grader.
- Ta från värmen och rör ned smöret klickvis.
- Vänd kakan upp och ner på ett smör- eller bakplåtspapper.
- Bred toppingen över kakan och låt svalna en stund, ställ sedan in den i kylskåpet för att stelna ordentligt.
- Skär i små bitar på 3x3 cm.
- Skär i små bitar på 3x3 cm.
ååååå så himla gott!
SvaraRaderafarligt gott!
SvaraRaderaSv: Tack! Och kanelbulle teet ÄR väldigt gott, finns att köpa på Village! Kakan du har där ser även den väldigt god ut! Härlig blogg också :)
SvaraRadera