måndag 11 juli 2011

Fransk chokladtårta

Bakade med min syster igen! Gillar vanligtvis inte tårta, men detta var gott!

Receptet är taget från systrarnasbakblogg.blogspot.com

4 ägg
2 dl socker
150 g smör
100 g mörk choklad
1,5 dl vetemjöl
1 krm bakpulver


Tryffel 
100 g mörk choklad
50 g smör
2 msk florsocker
1/2 dl grädde
1 krm vanilj

- Smörj och bröa (ta gärna kakao!) en rund form, 22-26 cm.
- Vispa ägg och socker luftigt.
- Smält smöret i vattenbad. Rör i cirka 100 gram av chokladen så att den smälter samman med smöret.
- Rör ner smör- och chokladblandningen i ägg- och sockerblandningen. Blanda ner vetemjöl och bakpulver. 
- Häll i form och grädda i 175 grader i cirka 35-40 minuter. Låt kakan svalna helt.
- Hacka chokladen grovt. Koka upp grädden i en kastrull. Ta från värmen. Vispa ner chokladen, smöret, sockret och vaniljen. Vispa luftigt. Låt svalna tills smeten börjar tjockna.
- Bred eller pensla ut jämnt över hela kakan och ställ kallt tills tryffeln stelnat något. Kakan blir ännu godare om den får stå i kyl över natten. Servera med vispgrädde och färska bär. 


(Går också bra att äta den precis som den är! Vi hade inga bär och vi gillar inte grädde så vi åt den med lite vaniljglass). 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar