lördag 9 juli 2011

Grahamsbullar


Receptet är taget från bakplaten.blogspot.com
 
25 g jäst
2 tsk salt
1 tsk honung
6 dl ljummet vatten
2 msk olivolja
1 dl råg- eller vetekross
2 dl grahamsmjöl
9 dl vetemjöl 

- Smula ner jästen i en degbunke och strö över salt, honung och rör ut med lite av vattnet. 
- Häll i resten av vattnet, oljan , krosset och grahamsmjölet. 
- Häll i vetemjölet sist och arbeta ihop. 
- Jäs i 1/2-1 timma under bakduk. 
- Tippa ut degen på ett lätt mjölat bakbord och knåda igenom den. 
- Dela i 16 stycken bitar och forma till små runda bullar och lägg på en plåt täckt med bakplåtspapper. 
- Jäs i 10-15 min, värm under tiden ugnen till 225 grader. 
- Grädda bröden i ca 15 minuter. Låt dem kallna under bakduk så att de inte bli torra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar