torsdag 14 juli 2011

Havrebaguetter

Godaste brödet jag ätit...

Receptet är taget från bakplaten.blogspot.com

1/2 pkt (25 g) jäst
6 dl ljummet vatten
2 tsk salt
1 msk honung
3 dl havregryn
10-10 1/2 dl vetemjöl
( jag la även i lite pumpafrön)

- Smula jästen i en bunke och strö över salt och klicka i honungen. 
- Rör ut med lite av det ljumma vattnet och häll sedan i resten av vattnet. 
- Tillsätt havregrynen och sist vetemjölet. 
- Arbeta ihop allt till en smidig deg. 
- Strö 2 msk vetemjöl över degen och låt jäsa i 1-2 timmar. 
- Värm ugnen till 260 grader. 
- Häll ut degen på ett mjölat bakbord, var försiktig så att inte jäsbubblorna förstörs. 
- Dela degen i fyra delar. 
- Fös ihop dem till avlånga baguetter. Mjöla dem lätt och vrid försiktigt i en spiral och lyft över till en plåt med bakplåtspapper. 
- Grädda direkt i 15 minuter. Sänk sedan värmen till 150 grader och grädda i ytterligare 12-15 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar