Godaste brödet jag ätit... |
Receptet är taget från bakplaten.blogspot.com
1/2 pkt (25 g) jäst
6 dl ljummet vatten
2 tsk salt
1 msk honung
3 dl havregryn
10-10 1/2 dl vetemjöl
6 dl ljummet vatten
2 tsk salt
1 msk honung
3 dl havregryn
10-10 1/2 dl vetemjöl
( jag la även i lite pumpafrön)
- Smula jästen i en bunke och strö över salt och klicka i honungen.
- Rör ut med lite av det ljumma vattnet och häll sedan i resten av vattnet.
- Tillsätt havregrynen och sist vetemjölet.
- Arbeta ihop allt till en smidig deg.
- Strö 2 msk vetemjöl över degen och låt jäsa i 1-2 timmar.
- Värm ugnen till 260 grader.
- Häll ut degen på ett mjölat bakbord, var försiktig så att inte jäsbubblorna förstörs.
- Dela degen i fyra delar.
- Fös ihop dem till avlånga baguetter. Mjöla dem lätt och vrid försiktigt i en spiral och lyft över till en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda direkt i 15 minuter. Sänk sedan värmen till 150 grader och grädda i ytterligare 12-15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar