Receptet är taget från bakplaten.blogspot.com
12 brödkakor:
4 dl havregryn
5 dl mjölk
75 g margarin
1 tsk salt
1 msk sirap
25 g jäst
9 dl vetemjöl
4 dl havregryn
5 dl mjölk
75 g margarin
1 tsk salt
1 msk sirap
25 g jäst
9 dl vetemjöl
(jag la även i lite linfrön)
- Häll havregrynen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och häll den över havregrynen och låt stå i 15 minuter.
- Smält margarinet och blanda ner det i bunken och tillsätt salt, sirap och den söndersmulade jästen.
- Tillsätt sedan vetemjölet, degen ska vara lite lös.
- Låt jäsa under bakduk i cirka 20 minuter.
- Ta upp på bakbord och arbeta degen väl. Dela degen i tolv bitar och forma till tekakor och placera ut på två plåtar.
- Nagga tekakorna och låt jäsa cirka 30 minuter.
- In i ugnen, 225 grader, 8-10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar