torsdag 7 juli 2011

Havretekakor

Glömde att nagga dem så de blev mer som frallor än platta "kakor", men riktigt goda måste de ha blivit ändå för dem är redan slut! Hade tur som ens fick smaka själv haha, men blir bara glad när andra tycker om det jag bakar!

Receptet är taget från bakplaten.blogspot.com

12 brödkakor:
4 dl havregryn
5 dl mjölk
75 g margarin
1 tsk salt
1 msk sirap
25 g jäst
9 dl vetemjöl
(jag la även i lite linfrön)

- Häll havregrynen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och häll den över havregrynen och låt stå i 15 minuter. 
- Smält margarinet och blanda ner det i bunken och tillsätt salt, sirap och den söndersmulade jästen. 
- Tillsätt sedan vetemjölet, degen ska vara lite lös. 
- Låt jäsa under bakduk i cirka 20 minuter. 
- Ta upp på bakbord och arbeta degen väl. Dela degen i tolv bitar och forma till tekakor och placera ut på två plåtar. 
- Nagga tekakorna och låt jäsa cirka 30 minuter. 
- In i ugnen, 225 grader, 8-10 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar