1 plåt (ca 20 bitar) Glasyr
150 gram smör/margarin 50 gram smör/margarin
1,5 dl mjölk 3 msk starkt kaffe2 st ägg 1 msk kakao
3 dl socker 2 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver 3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao Garnering
4,5 dl vetemjöl Kokosflingor
- Värm ugnen till 225 grader.
4,5 dl vetemjöl Kokosflingor
- Värm ugnen till 225 grader.
- Smält smöret och blanda med mjölken.
- Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Rör ner smörblandningen.
- Blanda bakpulver, vaniljsocker, siktad kakao och mjöl och rör försiktigt ner i smeten.
- Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.
Glasyr:
Glasyr:
- Smält smöret i en kastrull.
- Häll i kaffe, siktad kakao, vaniljsocker och siktat florsocker och rör till en jämn smet.
- Koka samman tills glasyren tjocknar något.
- Bred glasyren över kakan när det är färdiggräddad och fortfarande varm.
- Bred glasyren över kakan när det är färdiggräddad och fortfarande varm.
- Strö över kokosflingor.
- Låt kakan svalna och skär den sedan i bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar