lördag 23 juli 2011

Kärleksmums ♥

Receptet är taget från filibabba.blogg.se 

1 plåt (ca 20 bitar)                                          Glasyr
150 gram smör/margarin                     50 gram smör/margarin
1,5 dl mjölk                                                      3 msk starkt kaffe
2 st ägg                                                                 1 msk kakao
3 dl socker                                                       2 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver                                            3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao                                                 Garnering
4,5 dl vetemjöl                                             Kokosflingor


- Värm ugnen till 225 grader. 
- Smält smöret och blanda med mjölken. 
- Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Rör ner smörblandningen. 
- Blanda bakpulver, vaniljsocker, siktad kakao och mjöl och rör försiktigt ner i smeten. 
- Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna. 
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.

Glasyr: 
- Smält smöret i en kastrull. 
- Häll i kaffe, siktad kakao, vaniljsocker och siktat florsocker och rör till en jämn smet. 
- Koka samman tills glasyren tjocknar något.

- Bred glasyren över kakan när det är färdiggräddad och fortfarande varm. 
- Strö över kokosflingor. 
- Låt kakan svalna och skär den sedan i bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar